Biodiversiteit moet je vermarkten

zelf starten met Lekker Landschap

Nieuwsgierig hoe je zelf kan starten met het telen en vermarkten van producten in combinaties van rijen bomen, struiken en wilde planten? We delen graag onze ervaringen, zodat ook jij het landschap gezonder en aantrekkelijker kan maken.

Werkboek Lekker Landschap
Onderaan deze pagina kan je het open source werkboek downloaden.
Het laat zien hoe je samen, particulier en bedrijf, in zelf te organiseren korte ketens innovatieve producten kunt telen, verwerken en verkopen.
Het neemt je mee langs te ontwikkelen landschapselementen, gewassen en teeltwijzen en laat je zien hoe je de gewassen kleinschalig  kunt verwerken tot producten die daarmee stuk voor stuk bijdragen aan een fraai biodivers landschap, een levende lokale economie en een gezonde levensstijl. 

Het is een boek voor doeners met mogelijkheden om daadwerkelijk te telen en te produceren. Het werkboek probeert je zo concreet mogelijk mee te nemen in het hele proces. We beschrijven dat voor een korte keten van telers-verwerkers/producenten en verkopers, maar zo’n korte keten kun je natuurlijk ook in je eentje of met je tweeën zijn. De vragen die je moet beantwoorden om tot resultaat te komen zijn precies hetzelfde. 

 Succes met Lekker Landschap.
Neem gerust contact op als je vragen hebt over het werkboek.

Visie en partners