Kerriesoep met wilde kruiden

Koken met de Oppepper
De oppepper is heerlijk als instant hartig tussendoortje of als kop soep bij de lunch. Maar je kunt er ook leuk, makkelijk en gezond mee koken! Het is te gebruiken als bouillonpoeder en als kruidenzout als je kookt. Voeg het toe aan soepen, sauzen en allerlei hartige gerechten die best een oppepper kunnen gebruiken. Denk aan pastasauzen, champignonsaus en -soep, groenten en vleesschotels. Hier een snel recept voor een romige, licht gebonden en glutenvrije kerriesoep.

Neem voor 2 kommetjes soep

  • 6 el kokosmelk
  • 2 volle eetlepels boekweitmeel (als je het glutenvrij wilt hebben, anders tarwemeel)
  • 500 ml water
  • Ongeveer 1 el Florae wilde drinkbouillonpoeder
  • Curry-madras (van een goed merk!), naar smaak
  • Optioneel: wat chilivlokken en wat bieslook of kraailook als garnering

Bereiden
Doe de kokosmelk in een pannetje en breng dit aan de kook. Voeg het boekweitmeel toe en roer met een garde alles goed door, totdat het meel door de kokosmelk is opgenomen. Voeg nu steeds wat van het water toe, en roer goed, zodat er geen klontjes inkomen. Voeg al het water toe, en vervolgens het kerriepoeder en het drinkbouillonpoeder. Proef goed, en kijk of er van één van beide meer nodig is (of wat meer water, als het te sterk is geworden). Laat alles even 5 minuten koken en serveer met wat chilivlokken, voor de kleur en wat extra pit, en wat bies- of kraailook.