Koken met de Zoete Inval
De zoete inval is heerlijk als broodbeleg, in de yoghurt, toetjes, pannenkoeken en flensjes, in en op gebak, in dressings, koude drankjes en om groenten (biet, witlof, wortel etc.) te roosteren. Het is normaal dat de kruiden boven komen drijven, je hoeft alleen maar even steeds te roeren voor gebruik. Recept en foto: Florae, Laurette van Slobbe
Wat heb je nodig?
Bereiden
Je kunt hiervoor zowel gekookte als rauwe rode biet gebruiken. Op de foto zie je rauwe biet, tot dunne, kleine lucifers gesneden. Daaraan toegevoegd zijn diverse wilde groenten, zoals veldzuring, paardenbloem, vogelmuur, barbarakruid, kleine veldkers en kraailook. (Het kan ook met andere bladgroenten, zoals veldsla). En ook dun gesneden ui of sjalot, wat schijfjes of stukjes appel en gehakte hazelnoten. Maak nu de dressing door 3 delen koudgeperste olijfolie met 1 deel goede azijn (wijnazijn of appelazijn) en 1/2e eetlepel (of meer, naar smaak) Zoete Inval te mengen. De dressing mag goed zoet zijn. Giet deze over de salade heen en serveer.