De smaakmaker

Specerijenmix

Een nieuwe specerijenmix van eigen bodem. Maak kennis met de smaken van gewone berenklauw, kliswortel en nagelkruid. Het vleugje appel verbindt de smaken en samen zorgen ze voor nieuwe inspiratie op jouw culinaire reis. Gebruik deze mix in zoete en hartige gerechten, in dressings en in chai’s. Denk aan gebak en desserts met appel en citroen; uiensoep en pompoensoep, kruidige linzengerechten en yoghurtdressings. Ontwikkeld om deze bijzondere smaakmakers onder de aandacht te brengen. Een soortgelijke berenklauwsoort is een bekende specerij in de Oosterse keuken. Hoogste tijd dat wij deze hier ook weer gaan gebruiken.

Ingrediënten

zout, rijstmeel, wilde kruiden
(brandnetel, witte dovenetel, kaasjeskruid, zevenblad, vogelmuur, hondsdraf, gewone berenklauw*, grote klis, engelwortel*, bieslook), geelwortel, peper.

*Allergenen:
schermbloemigen, kan sporen van gluten en noten bevatten

Lekker als tussendoortje

Handig voor op het werk of thuis. Ontwikkeld met gemeentehuizen, bedrijven, instellingen en andere organisaties, en iedereen die van een pure hartige oppepper houdt voor ogen. Een gezonder alternatief voor andere hartige pauzemomentjes. Doe 1 theelepel van dit wilde groenten poeder in een beker heet water en je hebt in een handomdraai een heerlijk hartige oppepper.

Lekker recept

Uiensoep met wilde specerijen